Belföld

Nyolc év fegyházat kértek a kiskorú fiút megrontó tanárra

Minősített szemérem elleni erőszak és megrontás bűntette miatt emelt vádat a Gödöllői Járási Ügyészség azzal a tanárral szemben, aki rendszeresen molesztálta a kiskorú fiútanítványát.

Nisóczi József, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy nyolc év fegyházat és nyolc év közügyektől eltiltást kértek a pedagógusra beismerés esetére. Ez azonban eddig nem történt meg, mert a vádlott tagadta a bűnösségét és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

A férfi informatika tanárként dolgozott az egyik Gödöllő környéki település általános iskolájában. A tizenkét év alatti fiú pedig az egyik tanítványa volt.

A férfi különböző, számítógépes játékoknál alkalmazható „trükkök” elárulásával férkőzött a gyerek bizalmába. Elérte azt is, hogy a gyermek felment hozzá a lakásába azért, hogy a számítógéppel együtt játszanak. Az elkövető a magatartásával teljesen befolyása alá vonta a fiút.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a tanár először az iskolában, egy informatika óra előtt, az üres teremben csókolta szájon a kisfiút. Úgy fogalmaztak, hogy ezt követően pedig szexuális viszonyt kezdett a tanítás előtt és után is a hozzá rendszeresen feljáró gyermekkel.

A férfi azt hazudta a kisfiúnak, hogy van egy barátnője és nyugodtan cseveghet vele a közöttük lévő viszonyról. Ezzel a lehetőséggel pedig élt is a kisfiú. Valójában azonban az állítólagos barátnő is maga az elkövető volt. A tanítványával való álneves csetelést is csak arra használta fel, hogy elhitesse a gyermekkel, hogy nincs semmi rossz a kapcsolatukban.

Amikor az eset történt, akkor még a régi Büntető Törvénykönyv volt életben, ezért a Gödöllői Járási Ügyészség minősített szemérem elleni erőszak és megrontás miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik