Belföld

Bíróság elé áll a kisteleki bárban lövöldöző férfi

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal az ópusztaszeri férfival szemben, aki egy kisteleki bárban lövöldözött idén tavasszal.

A 33 éves férfi az egyik májusi este fél tíz körül elővett egy gáz riasztópisztolyt a bár teraszán, azzal hadonászott, majd leadott egy lövést, abból a célból, hogy a jelenlévőket meggyőzze annak valódiságáról és működőképességéről.

A szórakozóhely vendégei közül ettől többen is annyira megijedtek, hogy elmenekültek a helyszínről. A vádirat szerint a fegyver nem tekinthető lőfegyvernek, az gáz-és riasztófegyvernek minősül, azonban az méretarányos kivitelezése miatt keltheti éles lőfegyver látszatát, így az a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz.

A vád szerint a egy  40 ezer forint értékű bringa ellopásában figyeléssel segítette egy nőismerősét. Az okozott kár a bicikli lefoglalásával és a tulajdonosának történő kiadásával megtérült.

A járási ügyészség fegyveresen elkövetett garázdasággal, valamint bűnsegédként elkövetett lopással vádolja a letartóztatásban lévő férfit, míg a nőt lopás miatt állítják bíróság elé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik