Belföld koronavírus

Átoltottság: Éllovas a budapesti agglomeráció, lemaradt az Észak-Alföld

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Tovább nőtt a koronavírus elleni átoltottság az egész országban – közölte a Koronavirus.gov.hu csütörtökön az MTI szerint. A kormányzati honlapon azt írták, a 12 év feletti lakosság átoltottsága 68,4 százalékos, de mindenhol vannak még olyanok, akik nem vették fel az oltást. Az oltatlanokat különösen várják az oltásra az oltási akcióhéten.

Továbbra is Pest megyében a legmagasabb az átoltottság, ott 74,2 százalék azok aránya, akik már megkapták a koronavírus elleni védőoltást, majd Fejér megye (70,9 százalék) és Budapest (70,3 százalék) következik. Hozzátették, hogy a Dunántúlon magasabb az átoltottság.

A legalacsonyabb ennek mértéke Jász-Nagykun Szolnok (60 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (62 százalék) és Hajdú-Bihar (62,5 százalék) megyében.

A portálon továbbra is azt kérik, aki még nem vette fel az oltást, tegye meg. Az oltás minden megyében egyformán elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az oltási akcióhét (november 22-29.) során akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben rendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el, az oltások beadása érkezési sorrendben történik. A jövő heti oltási akcióhét oltópontjainak listája megtalálható a Koronavírus.gov.hu oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik