Élet-Stílus koronavírus

Ingyen pásztoróra jár egy bécsi bordélyházban a koronavírus elleni védőoltásért

Mondjuk, az egy óra csak akkor jön ki, ha az ember felveszi mindkét oltást, és a második adagért is jár a jutalom. Egyetlen vakcináért ugyanis csak fél órát kapnak a beoltott kuncsaftok.

Egy ausztriai bordélyház nem csak Covid elleni védőoltást biztosít az ügyfeleinek, hanem ingyenesen eltölthető fél órát is az általuk választott szexmunkással – írja a Daily Mail a Reuters riportja alapján.

A Bécsben található Funpalast bordélyházban azonban diszkréten csak szaunaklubként hivatkoznak a lehetőségre, amit azért vezettek be a hónap elején, mert nyugati szomszédunknál szintén nem elég magas az átoltottság aránya, az oltatlanok pedig rengeteg nyilvános helyet nem látogathatnak meg, ami visszaesést eredményezett a bordély forgalmában is.

Az osztrákok lakosság 65 százaléka van teljesen beoltva. Az új szabályok szerint azok, akik még nem kapták meg az oltást, ki vannak tiltva az éttermekből, szállodákból, fodrászszalonokból és nagy nyilvános rendezvényekről.

A lap megjegyzi, hogy Ausztriában az elmúlt hét napban a százezer lakosra vetített új fertőzöttek száma 635 volt, ami több mint háromszorosa a Németországban mért értéknek. A péntek este bejelentett szabályokkal a fertőzés terjedésének gyorsulását szeretnék gátolni.

Az oltást hétfőnként az erre kijelölt négy órában vehetik fel a bordély kuncsaftjai, cserébe pedig 40 euro (mai árfolyamon kicsit több mint 14 500 forint) értékű szaunaklub-utalványt kapnak, ami a riport szerint fél óra megfizetésére elég.

A hírek szerint már 14 éves fiúk is felvehetik az oltást a bordélyházban, feltéve, hogy egy felnőtt kíséri őket, az esélyegyenlőségi törvénynek való megfelelés érdekében pedig még a nőket is arra bátorítják, nyugodtan keressék fel a piroslámpás oltópontot.

A világjárvány miatt 50 százalékos csökkenést regisztráltunk az ügyfelek számában, de reméljük, ez a kezdeményezés majd segít a vásárlók számának emelkedésén – mondta a bordélyház vezetője, majd hozzátette, hogy Gustav Klimt festőművész emlékművének közelében működik az intézmény, amit a potenciális ügyfelek akár fedősztoriként is használhatnak.

Az osztrák hatóságok a héten közölték: fokozni fogják a rendőrségi ellenőrzéseket, hogy érvényt szerezzenek a be nem oltott emberekre vonatkozó új szabályoknak, de a novembert még átmeneti időszakként kezelik, ezért az első hónapban szabályok is rugalmasabbak – hogy ezzel is a vakcina felvételére ösztönözzék az oltatlanokat.

Az átmenet ideje alatt az oltatlanokra vonatkozó korlátozások elkerüléséhez elég egyetlen adag beadott vakcina vagy egy friss negatív PCR-teszt is.

Karl Nehammer belügyminiszter elmondta, hogy az utcákat járó négyezer járőr mellé nyolcszáz újabb rendőrt vezényelnek ki, akiket a Covid-19 szabályok betartásának ellenőrzésével megbíztak meg.

Azok számára, akik minden intézkedést betartanak, több mint igazságtalan, ha vannak olyanok, akik azt hiszik, egyszerűen kijátszhatják a szakértők iránymutatásait vagy akár át is verhetik az egészségügyi hatóságokat és az egészségügyi minisztériumot

–  mondta a politikus.

A szabályokat kijátszásáért a vásárlók 500 eurós (közel 182 ezer forintos) bírságot is kaphatnak, míg a vállalkozásokat akár 30 ezer euróra (közel 11 millió forintra) is megbüntethetik, ha nem ellenőrzik ügyfeleik oltási státuszát.

A kormány azt is közölte, ha a helyzet tovább romlik, az oltatlanok további korlátozásokra számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik