Belföld

Letagadta a bűncselekményt a fiát hasba szúró szendrődi férfi, miután megtudta az ítéletet

Hét év börtönre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a 60 éves szendrődi a férfit, aki 2019 novemberében hasba szúrta saját fiát. Az elkövető a szendrői családi házukban élt feleségével és közös fiúkkal. Az ominózus nap az asszony kora reggel Budapestre utazott, és ez alkalommal a családfő és a fia is kikísérték a buszmegállóba.

A délelőtti órákban otthon aludtak, majd mindketten a helyi élelmiszer boltba mentek, ahol különféle szeszes italokat vásároltak, hogy azt majd közösen elfogyasztják. Az italok jelentős részét azonban az apa fogyasztotta el, aki ittas állapotba került. Az esti órákban a fia lefeküdt aludni. Kora hajnalban felébredt, majd a konyhába ment, ahol az apját még az asztalnál ülve találta.

Ekkor az apa megkérdezte a fiától, tisztában van-e azzal, hogy az édesanyja már nem fog visszajönni hozzájuk. A fia erre igenlő választ adott, majd hozzátette, hogy ennek az apja viselkedése és életvitele az oka. A két férfi között már korábban is többször alakult ki kölcsönös tettlegességig fajuló nézeteltérés, és az elhangzottak miatt ez alkalommal is összevesztek.

Ekkor az apa felkapott egy 10 cm pengehosszúságú konyhakést az asztalról, majd hasba szúrta vele a fiát. A penge a hasüregbe hatolt, és három hét alatt gyógyuló, közvetetten életveszélyes sérülést okozott. A fiatalember szerencséje az volt, hogy a szúrcsatorna éppen elkerülte a hasi főverőeret.

A családfő a szúrás után visszatette az asztalra a kést, és bár a fia eszméletét vesztette, nem nyújtott neki segítséget. A fia később magához térve hívta a 112-s segélyhívó számot. A rendőrség és a mentőszolgálat egyaránt a helyszínre sietett, így a fiatalember rövidesen szakszerű ellátásban részesült.

A törvényszék álláspontja szerint a tettes felindulásának erkölcsileg méltányolható oka nem volt. A fia ugyanis nem tett egyebet, mint felemlegette súlyosan kifogásolható életvitelét, és az édesanyjával szembeni magatartását.

Az apa a nyomozás során előbb tagadta, majd beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ítélet hallatán „enyhítés érdekében” is bejelentett fellebbezésében azonban már ismét azt állította, hogy nem követte el a bűncselekményt.

A megyei főügyészség tudomásul vette az ítéletet, a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség pedig a fellebbezési eljárásban a határozat helybenhagyását indítványozta.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.