Belföld

Kocsis Máté Karácsony visszalépéséről: Gyurcsány vette le a „balfék havert”

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A Fidesz-frakcióvezető továbbra is állítja, a DK elnöke mozgatja a háttérből a szálakat, Márki-Zay Péter is az ő embere.

Kocsis Máté Facebook-oldalán Orbán Viktornál bővebben reagált a hírre, hogy Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára. Bár a főpolgármester azért döntött így, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltként legyőzhesse Dobrev Klárát, a Fidesz frakcióvezetője némileg meglepő módon továbbra is Gyurcsány Ferencet sejti a háttérben.

Közösségi oldalán azt írta, a Demokratikus Koalíció elnöke gyakorlatilag már bármit megtehet az ellenzékkel. Kocsis Máté feltette költői kérdését, majd meg is válaszolta.

Na, van még bármi működőképes a baloldalon Gyurcsány Ferencen és pártján kívül? Nem teljesen mindegy, hogy az általa épített színpadra éppen melyik báb lép fel?

Gyurcsány mindenkit bedarál. Haldoklik az MSZP, elvérzett a Jobbik, vergődik a Momentum, az LMP nem létezik. Ellenben a DK virágzik, eldőlt, hogy nekik lesz a legnagyobb frakciójuk a baloldalon, nekik van saját médiájuk, országos pártszervezetük. Gyurcsány már bármit megtehet.

A Fidesz frakcióvezetője szerint valójában Gyurcsány Ferenc cserélte le Karácsony Gergelyt is, akit polgármesternek, balféknek  titulál. Ezt azzal magyarázza, hogy Márki-Zay Péter is a DK elnökének embere.

Kapcsolódó
Márki-Zay Péter: Megpörgettük a vörös polipot
Együttműködéséről Karácsony Gergellyel azt mondta: a döntés arról szól, kettejük közül melyikük megy a vágóhídra.

Most épp leveszi a balfék havert. Miután mindenki számára kiderült, hogy Karácsony nemhogy egy ország, de egy város vezetésére is alkalmatlan, kiderült, hogy rossz polgármester, és kiderült, hogy a vállalhatatlanná vált a szavazók előtt, Gyurcsány lecseréli. Van még két embere a színpadon, szóval nyugalom, tovább dübörög a Gyurcsány-show!

A Stop Gyurcsány, Stop Karácsony! petíció neve ugyan értelmetlenné vált, de Kocsis szerint Karácsony lelépése után is folytatni kell az aláírások gyűjtését, mert Gyurcsányt is meg kell állítani.

Egy hete, az ellenzéki előválasztás első fordulóját Kocsis Máté szintén úgy értékelte, hogy minden Gyurcsány Ferenc tervei szerint alakul, akkor úgy vélte, Márki-Zay Péter a volt kormányfőnek csak „reggeli” lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik