Belföld

„Jobb, ha elköltözik, mert halottaskocsi fog jönni érte”

Getty Images
Getty Images

Pénzbírságra ítélte a Balassagyarmati Járásbíróság azt a nőt, aki azzal fenyegette meg szomszédját, hogy vasvillára fogja tűzni azért, mert bejelentette a rendőrségen, hogy hangosan hallgatja a zenét.

A Balassagyarmati Törvényszék tájékoztatása szerint a helyi rendőrök csendháborítás miatt érkeztek a helyszínre. Igazoltatást követően az eljárás alá vont személy hangosan, kiabálva közölte velük, hogy a szomszédok megkeserítik az életét, mert mindig bejelentéseket tesznek ellene. Kijelentette, hogy:

A mai napon vasvillára tűzi azt a szomszédját, aki a bejelentést tette ellene, illetve azt is mondta, hogy „Ide a halottaskocsi fog jönni.

A rendőrségi figyelmeztetések ellenére is tovább ordítozott: „A rohadt szomszédot a vasvillára tűzi, jobb, ha elköltözik onnan, mert a halottaskocsi fog érte jönni.”

Ezt követően ökölbe szorította a kezét, majd úgy üvöltött tovább, és a feltételezett bejelentő ingatlanja felé fordulva azt mondta: „Elkaplak!”, „Költözöl vagy megdöglesz!”

Az eljárás alá vont személy az utcában, közterületen hangoskodott, és olyan magatartást tanúsított, amely másokban félelmet, riadalmat keltett, ezért a Balassagyarmati Járásbíróság pénzbírsággal sújtotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik