Belföld

Gyermekbántalmazásra hivatkozva kirúgtak egy óvónőt, kollégái felmondással álltak ki mellette

Lars Baron / Getty Images
Lars Baron / Getty Images

Szeptember elsején olyan változások történtek a dunaalmási óvodában, amit sem a szülők, sem pedig a pedagógusok nem toleráltak tovább – írja a Blikk. Egy szülő a lapnak azt mondta, hogy augusztusban találkoztunk először az új intézményvezetővel. Nem értetettek egyet több általa tervezett változtatással, például a csoportok átszervezésével, ezért egy petíciót készítettek. Ennek viszont semmilyen hatása nem lett, szeptemberben pedig hideg zuhanyként érte őket, hogy az egyik óvodapedagógust elbocsátották, majd őt követte a többi dolgozó.

Az elbocsátott pedagógust, mint kiderült, gyermekbántalmazással hozta hírbe a vezetőség. A szülők és a kollégák viszont állítólag egy emberként háborodtak fel, és a történtek miatt további három óvodapedagógus és három dajka adta be felmondását. A Blikk cikke szerint a nevelőtestületben csak az intézményvezető és helyettese maradt, legalább 20 gyerek végleg elhagyta az óvodát.

A portál elérte a kirúgott pedagógust, aki azt mondta:

Harmincöt éve vagyok óvónő, a dunaalmási óvodában három évet dolgoztam. Én voltam a gyermekvédelmi felelős. A gyermekbántalmazás a legsúlyosabb dolog, amivel egy óvónőt megvádolhatnak, hírbe hozhatnak. Értetlenül állok a történtek előtt. A kirúgásom napján annyit mondott a vezető, hogy jegyzőkönyvbe vette, melyek azok a dolgok, amik nem tetszettek neki velem kapcsolatban. A jegyzőkönyvet nem kaptam meg, egy e-mailben azt viszont igen, hogy a gyermekbántalmazás is szerepel a kirúgásom okai között.

A rendőrséghez sem az intézmény vezetője, sem a fenntartó részéről nem érkezett bejelentés. A Blikk kereste az intézmény fenntartóját, de nem érkezett válasz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik