Belföld

Megműtötték a Balassagyarmaton szétszurkált orvosnőt, elismerte tettét a támadó

Továbbra is börtönben marad az az 56 éves budapesti férfi, aki szeptember 17-én,  a nyílt utcán több mint hússzor megszúrt egy orvosnőt Balassagyarmaton.

Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtósa megkeresésünkre azt közölte, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított férfi október 20-ig biztosan letartóztatásban marad, és a végzés véglege.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a terhelt elismerte és megbánta a tettét. A gyanúsított egy polgári peres eljárás tárgyalása miatt érkezett Balassagyarmatra az ominózus napon. A Civitas Fortissima téren leülve várt a Nógrád Megyei Törvényszék épületéből a rendőrség felé tartó nőre, hogy vele beszéljen. Amikor az orvos és a társaságában lévő jogi képviselője átment az úttesten a tér bírósághoz közelebb eső részére ért, a férfi felállt, lökdösni kezdte az ügyvédet, akinek elállta az útját.

Az orvosnő az inzultus elkerülése céljából megpróbált tovább haladni a rendőrkapitányság épülete felé, azonban a gyanúsított egy gyors mozdulattal utána lépett és a nála lévő 11,5 cm pengehosszúságú késsel hasba szúrta a nőt, majd miután a nő az éppen mögötte lévő virágágyásra zuhant, tovább szurkálta, és húsznál is több sebet ejtett rajta.

A bántalmazással csak az arra járók közbeavatkozása hatására hagyott fel, majd az ügyvéd felé fordulva azt kérdezte tőle, hogy „Magát is megszúrjam?”.  Az orvosnőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Értesüléseink szerint az orvosnőt altatni kellett a kórházba szállítása után, s most már túl van több műtéten is.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája bűnismétlés veszélye miatt azonnal letartóztatta az emberölési kísérlettel vádolt férfit. A Balassagyarmati Törvényszék helybenhagyta a végzést, így az végleges

Ajánlott videó

Olvasói sztorik