Belföld

Több mint hússzor szúrta meg az orvosnőt a balassagyarmati késelő

Letartóztatta a Salgótarjáni Járásbíróság azt az 56 éves budapesti férfi, aki pár nappal ezelőtt a nyílt utcán késelt meg egy orvosnőt Balassagyarmaton.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi szeptember 17-én Balassagyarmat főterén, a bíróság közelében várta a sértettet, akivel egy folyamatban lévő peres eljárás kapcsán szeretett volna beszélni.

Amikor az alperes és az ügyvédje a közelébe értek, a férfi lökdösni kezdte az ügyvédet, miközben az asszony igyekezett tovább haladni. Ekkor a gyanúsított egy gyors mozdulattal a nála lévő 11,5 cm pengehosszúságú késsel hasba szúrta a nőt, majd miután a földre esett, tovább szurkálta, és húsznál is több sebet ejtett rajta.

A bántalmazással csak az arra járók közbeavatkozása hatására hagyott fel. Az orvos életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A férfit emberölés kísérletével gyanúsították meg a nyomozók.

Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatására, melyet a nyomozási bíró – a bűnismétlés megakadályozása érdekében – egy hónapra el is rendelt, de a szökés veszélyét nem állapította meg. A döntés ellen a védelem és az ügyész is fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik