Belföld

A DK sem támogatja tovább Tóth Csabát

A DK támogatását a mai napon megvonjuk Tóth Csabától, aki ezután már nem hivatkozhat a DK-ra, mint támogató szervezetre,

írta szombat délutáni közleményében a Demokratikus Koalíció. A párt pár órával korábban közölte, hogy amennyiben Karácsony Gergely hivatalosan is kiáll a zuglói jelölt, Tóth Csaba mögül, akkor a DK is így fog tenni.

Karácsony a pénteki miniszterelnök-jelölti vitán határolódott el Tóth-tól, miután az korrupciós ügybe keveredett. A 444 vonatkozó cikke szerint szocialista képviselő bizalmasai 2012-ben Zalaegerszegen létrehoztak egy alapítványt, majd 2013-ban megvettek egy gyártelepet a XXII. kerületi Gyár utcában. A lap részletesen leír egy bonyolult üzleti konstrukciót, amelyben Tóth Csaba és több olyan személy cége is szerepet kap, akiket a szocialista képviselő bizalmi embereinek tartanak. Mint írják, többen közülük Zuglóban is fontos szerephez jutottak az elmúlt években.

A DK szombat délután azt írta, hogy mivel Karácsonytól hivatalos válasz nem érkezett, ezért a hallgatását beleegyezésnek veszik. Megjegyezték: korábban is igennel szavazott a Tóth Csaba elleni etikai vizsgálat megindítására, az pont Karácsony Gergely pártjának, a Párbeszéd ellenszavazata miatt nem indulhatott el.

Kapcsolódó
Jakab Péter sem támogatja a továbbiakban Tóth Csabát
Egyedül az MSZP nem szólalt meg az ügyben Karácsony bejelentése óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik