Belföld

Ha Karácsony hivatalosan kiáll Tóth Csaba mögül, akkor a DK is

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Karácsony Gergely a második ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitán jelentette be, hogy mégsem támogatja Tóth Csabát Zuglóban.

Kapcsolódó
A miniszterelnök-jelölti vita 12 percbe sűrítve
Pénteken este az RTL Klubon vitáztak az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei. Mi most vágott verzióban mutatjuk meg, mik voltak a legfontosabb mozzanatok.

A DK szombati közleményében úgy fogalmaz, a párt tavasszal írásbeli szerződést kötött Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjával egy sor szocialista-párbeszédes politikus előválasztási támogatásáról. Hiller István, vagy Szabó Tímea mellett Tóth Csaba zuglói jelölt támogatása is a szerződés része volt az MSZP-Párbeszéd kérésének megfelelően.

Mint írják,

a DK szavatartó politikai közösség és megbízható szövetséges, egyoldalúan szerződést nem szokásunk felmondani. Amennyiben Karácsony Gergely hivatalosan tájékoztatja a DK-t arról, hogy Tóth Csabát már nem tekinti a saját jelöltjének és a továbbiakban már nem kéri a DK-tól Tóth Csaba támogatását, a DK természetesen azonnal eleget tesz ennek a kérésnek. Mert a megkötött szerződés szerint ez a normális eljárás.

Közölték, Tóth Csaba eredetileg is Karácsony Gergely és az MSZP jelöltje volt Zuglóban, nem a DK-é. Ha ez a jelölés megszűnik, akkor az a a DK részéről automatikusan maga után vonja Tóth Csaba külső támogatásának megszüntetését is.

Kapcsolódó
Hadházy reagált arra, hogy Karácsony kihátrált Tóth Csaba mögül
„Közelebb kerültünk közös célunkhoz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik