Belföld

Az udvaron locsolta szét a kábítószer-alapanyagokat a nemeskéri díler, amikor a rendőrök bekopogtattak hozzá

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztálya kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt büntetőeljárást folytat T. Gáborral szemben, számolt be a police.hu rendőrsági honlap.

A gyanúsítás szerint a 41 éves férfi 2019 óta kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott úgy, hogy a speedet ő maga állította elő. Az ehhez szükséges alapanyagot, az amfetaminolajat Nyugat-Európából szerezte be, majd azt a megfelelő kémiai anyagokkal és koffeinnel feldúsítva nagy mennyiségű speed típusú amfetamint állított elő.

A KR NNI és a Készenléti Rendőrség Bevetés Támogató Osztály munkatársai szeptember 22-én a hajnali órákban ütöttek rajta a gyanúsított nemeskéri ingatlanán. T. Gábor az ingatlanon telepített védelmi rendszereken túl, kilenc nagytestű staffordshire bullterrierrel is védte a telkét. A rendőrök érkezésekor hiába jeleztek a kutyák, már nem tudta a bizonyítékokat megsemmisíteni. A kutyakennel udvarán akkor fogták el, amikor több liter amfetamin előállításhoz szükséges vegyianyagot locsolt szét, illetve dobált át a telek melletti erdős részre.

Az ingatlanban tartott kutatás során a nyomozók bruttó 1,7 kilogramm kábítószergyanús fehér port, bruttó 130 gramm zöld, kábítószergyanús növényi törmeléket, 2 liter metanolt, 2 deciliter kénsavat, 2 deciliter amfetaminolajat és 0,6 kilógramm nátrium-hidroxidot, továbbá kábítószer előállításához és értékesítéséhez használt tárgyakat foglaltak le. Vagyon-visszaszerzés keretében 17 ezer euró készpénzt foglaltak le.

A KR NNI nyomozói T. Gábort őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását a Győri Járási Ügyészségen, melyet a Győri Járásbíróság szeptember 24-én elrendelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik