Belföld

Új drogstratégiát készít a főváros

MTI/Soós Lajos
MTI/Soós Lajos

Új fővárosi drogstratégiát dolgoznak ki, és ennek első lépése, hogy kutatást készítenek Budapest kábítószerügyi helyzetéről – közölte Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Kerpel-Fronius Gábor elmondta, pénteken tartotta első ülését a Fővárosi Közgyűlés szeptember elsejei határozatával újjászervezett Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (BKEF). A testület rövidtávú céljai között szerepel, hogy egy új fővárosi drogstratégiát alkossanak meg.

Hozzátette: ehhez szükséges, hogy egy pontos és mindenre kiterjedő kutatás készüljön Budapest kábítószerügyi helyzetéről. A látlelet alapján tudják majd meghatározni a legfontosabb intézkedéseket, a cselekvési tervet – mondta Kerpel-Fronius Gábor. Közölte, pályázatot hirdetnek, hogy a Budapesten dolgozó, érdemi tapasztalattal rendelkező szakmai, civil és egyházi szervezetek jelentkezhessenek a BKEF munkacsoportjaiba.

Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány, aki a BKEF társelnöke is elmondta: dolguk és felelősségük a kábítószer bűnözés elleni küzdelemben az összes hatáskörükbe tartozó lehetőséget kiaknázni.

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a BKEF az elképzelések szerint egy javaslattevő és konzultatív jellegű szakmai testületként működik majd, amely összefogja a fővárosban kerületi szinten szerveződött kábítószerügyi egyeztető fórumok és a droghelyzet kezelésében szerepet vállaló állami, önkormányzati, civil és egyházi szervezetek, intézmények tevékenységét.

Kapcsolódó
Még a dílerek is csövesek a „rettegett bandák” Budapestjén
Egyre több szó esik a sajtóban a budapesti köztereket birtokukba vevő, a városlakók tömegeit rettegésben tartó bandákról. A probléma valós és összetett. Az érintettek egy teljesen másik Budapesten élnek, mint többségünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik