EPAM
Belföld

A cégen belül a határ a csillagos ég – az informatikával ismerkedéstől a szakma csúcsáig tartanak az EPAM képzési programjai (x)

Az IT cégek között öldöklő harc folyik a fejlesztőkért, míg sokszor éri ezen szereplőket a kritika, hogy “lerabolják” a piacot, és a fenntartható kereslet-kínálat kialakítása helyett csak rövid távon gondolkoznak. Az EPAM, aminek a hazai leánya a közelmúltban érte el a 2000 főt, már korábban felismerte, hogy a hosszú távú növekedés érdekében aktívan kell bekapcsolódni a leendő munkaerő folyamatos képzésébe.

Az IT szektor folyamatosan növekszik, aminek üteme tovább gyorsult az elmúlt másfél évben, ahogy a pandémia miatt megváltozott gazdasági környezet tovább növelte az igényt a digitalizációra. Ennek az eredménye, hogy a legtöbb informatikával foglalkozó cégnek több munkája van, mint valaha, ezen cégek pedig szinte bármennyi képzett munkaerőt fel tudnak szívni. A naprakész tudással rendelkező szakemberek száma azonban véges, így értük komoly verseny alakult ki itthon és külföldön egyaránt.

Erre a problémára már érkeztek válaszok. Évekkel ezelőtt megjelentek azok a cégek, amelyek előképzettség nélkül képeznek junior fejlesztőket, akik hónapok alatt léphetnek ki a piacra. Ez azonban nem feltétlenül nyújt megoldást arra, hogy hosszú távon hogyan lesz fenntartható az egyensúly, azaz kellő számú képzett fejlesztő a munkaerőpiacon. Ezt a munkát már az informatikával való ismerkedés első lépéseinél is el lehet kezdeni.

Fontosak az első élmények

Az EPAM 2014-ben, a piaci szereplők közül az elsők között kezdett el foglalkozni a legfiatalabbak IT orientációjával. Az EPAM eKids programjaira már 8 éves kortól lehet jelentkezni, ahol a mentorok a gyermekekkel közösen fedezik fel az informatikát, miközben fejlesztik a tanuláshoz szükséges készségeiket és képességeiket, úgymint a logikai gondolkodás vagy a kreativitás. A programok között vannak ingyenes kurzusok, pályaorientációs előadások és országos versenyek is.

Az utóbbira példa az EPAM által Magyarországra hozott Coolest Projects is. A Raspberry Pi Alapítvány által létrehozott, a világ számos országában megrendezett pályázatra 18 éves korig bárki jelentkezhet, akinek van egy jó informatikához kapcsolódó projektje vagy ötlete. Bővebben erre a linkre kattintva olvashatnak róla.

EPAM

Partnerségben az egyetemekkel

A felsőoktatási intézmények és a piaci szereplők egyre szorosabban fognak össze azért, hogy naprakész tudással vértezzék fel a hallgatókat. Így tesz az EPAM is: az irodái Budapesten, Szegeden és Debrecenben jól működő egyetemi kapcsolatokat alakítottak ki.

„Az egyetemi képzéseknek más a céljuk és alapvetően hosszú távban gondolkodnak: erős rendszerszemléletet kell átadniuk és olyan általános alapokat, amire akár évtizedek múlva is lehet építeni. Ezzel szemben mi gyorsabban tudunk reagálni a változásokra és pontosan irányzott tudást adunk át” – meséli Jenei Csaba, az EPAM hazai Resource Development részlegének vezetője. Az ő csapatának elsődleges feladata a cég junior, azaz belépő szintű kollégáinak továbbképzése.

Juniorok 22-es csapdája

Az EPAM Resource Development csapata veszi szárnyai alá azokat a kezdő fejlesztőket, akik felvételt nyertek az EPAM-hoz, de az éles projektre kerüléshez hiányzik még a kellő tapasztalat és gyakorlati tudás. „Juniorként elhelyezkedni 22-es csapdája: ahhoz, hogy állást kapj, gyakorlat szükséges – ahhoz, hogy gyakorlatod legyen, állás szükséges. Természetesen így nagyon nehéz felépíteni azt az alapkompetenciát, ami szükséges ahhoz, hogy egy projekten el tudjon indulni valaki” – mondta Csaba.

Erre válaszul az EPAM lehetőséget biztosít friss diplomások, végzős diákok és karrierváltók számára. Az egyik legnépszerűbb ezek közül az EPAM Mentorprogram, ahol a képzési anyagok biztosítása mellett egy EPAM-os kolléga segít a fejlődésben. A cég célja, hogy a résztvevők tapasztalatot szerezzenek, de ehhez már szükség van előzetes ismeretekre. A Mentorprogramra jelentkezők felé elvárás egy biztos fejlesztői alaptudás, akik egy állásinterjúhoz hasonló felvételin mennek keresztül.

Míg a diákoknak szóló pályaorientációs programok, programozási tanfolyamok és egyetemi kurzusok hosszú távon tesznek a hazai IT munkaerőpiac fejlesztéséért, addig az EPAM Mentorprogram egy azonnali win-win szituációt teremthet a mentorált és az EPAM számára is, hiszen a sikeres és aktív résztvevőkből a program után kollégák lehetnek. Az EPAM Mentorprogramot bemutató következő, szeptember 30-i eseményre ezen a linken regisztrálhatnak.

Élethosszig tartó tanulás – nem csak szlogen

A képzések természetesen nem érnek véget az EPAM-os munkaviszonnyal, sőt, a tanulás ekkor kezdődik igazán. Mivel az EPAM világcégeknek dolgozik, naprakész tudásra és szerteágazó ismeretekre van szükség. A beszédes ‘Learn’ névre keresztelt belső képzési rendszerük több, mint 17 ezer tréninget, workshopot és hosszútávú programot tartalmaz, amelyekbe bármikor belevághatnak a munkatársak. Emellett belső mentorprogramok, ún. soft skill tréningek is rendelkezésre állnak, de például a mentális egészség megőrzésére is található segítség.

Mint látható, itthon is egyre több IT cég fektet komoly erőforrásokat a képzésbe, így legyen akár tapasztalt szakember, vagy az informatikai pálya felé egyelőre csak kacsintgató diák vagy karrierváltó, érdemes körbenézni az IT cégek képzési palettáján is.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.