Belföld

Ajtót kirúgva menekült párja elől a falunap után megszurkált hevesi férfi

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség azzal a nővel szemben, aki egy vita során többször megszúrta az élettársát, majd nem akarta kiengedni a lakásból.

A felek együtt éltek egy kis Heves megyei településen, de az italozó életmódjuk miatt gyakoriak voltak közöttük a konfliktusok. 2019 június 29-én elmentek az ismerőseikkel a falunapra– ahol mindketten italt fogyasztottak –, majd miután hazatértek ismét összeszólalkoztak.

A vita hevében a nő magához vett egy 20 cm pengehosszúságú kést, mellyel, két alkalommal is megszúrta a kezével védekezni próbáló párját. Mivel az ajtót nyitó egyetlen kulcs a nőnél volt a sérült férfi nem tudta elhagyni a lakást, így felszólította a nőt, hogy nyissa ki az ajtót. A nő ennek nem tett eleget, ezért a férfi úgy tudott csak elmenekülni hazulról, hogy kirúgta az ajtót, aztán értesítette a mentőket.

A szúrások a bal csípőt és jobb lágyékhajlatot érték, melyek következtében mindkét sérülés vonatkozásában fennállt az életveszély okozásának lehetősége. Az ügyészség két év szabadságvesztést, és két év közügyektől eltiltást kért a nőre beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik