Belföld

Jogerősen 12 évet kapott a nagyapja torkát féltékenységből elmetsző zuglói férfi

police.hu
police.hu

Tizenkét év börtönre ítélte jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla azt a 39 éves zuglói férfit, aki két és fél évvel ezelőtt féltékenységből elvágta a nagyapja torkát.

B. Györgyöt a nevelte fel a nagyapja, de kapcsolatuk három évvel ezelőtt megromlott, mert a papája szexuális kapcsolatot akart létesíteni a vádlott élettársával. Később kibékültek, ám amikor 2019 február 16-án találkoztak, a vádlott egy zuglói parkolóban elmetszette a papája nyakát. A nagyapa a helyszínen meghalt, holttestét másnap a rokonok fedezték fel az autóban.

A terhelt a bűncselekmény elkövetésekor nem tisztázható mélységű tudatzavarban szenvedett. Önhibájából eredően gyógyszer és alkohol hatása alatt állt, ami károsan befolyásolhatta tudatállapotát. Ugyanakkor nem szenvedett olyan kóros elmeállapotban, amely kizárta vagy korlátozta volna cselekménye következményeinek felismerésében.

Kapcsolódó
Elképesztő védekezéssel állt elő a nagyapja torkát féltékenységből elmetsző zuglói gyilkos
Egy cigarettacsikken hagyta a DNS-nyomát az emberöléssel vádolt férfi.

B. György bűnösségét a bíróságok szerint saját ténybeli beismerő vallomásán kívül kétséget kizáró módon alátámasztották egyéb személyi és tárgyi bizonyítékok, valamint az igazságügyi genetikai szakértői vélemény.

Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék 12 év börtönre ítélte a férfit azzal, hogy leghamarabb büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, ezért a törvény szerint a másodfokú eljárásban a vádlott büntetését már nem lehetett súlyosítani.

Az elkövető és védője felmentésért jelentett be fellebbezést, amit a védő később hatályon kívül helyezés és enyhítés érdekében is fenntartott. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet lényegében helybenhagyta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik