Belföld

Elképesztő védekezéssel állt elő a nagyapja torkát féltékenységből elmetsző zuglói gyilkos

Emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 38 éves férfival szemben, aki tavaly februárban elvágta nagyapja torkát egy zuglói bolt parkolójában.

B. György és a nagyapja között azért alakult ki konfliktus, mert a 38 éves férfi úgy gondolta, hogy a nagyapja kikezdett az élettársával. Tavaly januárra azonban úgy tűnt rendeződik a kapcsolatuk és ismét rendszeresen találkoztak egymással. Az ominózus napon az idős férfi autójában ültek a Nagy Lajos király útján, egy áruház parkolójában. A férfi ekkor elővett egy éles eszközt és két vágással elmetszette nagyapja torkát, aki a helyszínen meghalt. A férfi a bűncselekmény után elmenekült, de Esztergomban elfogták.

B. György a gyanúsítotti kihallgatása során tagadta, hogy ő végzett volna az autóban ülő férfival. Értesüléseink szerint eleinte azt állította, hogy fogalma sincs arról, hogy mi történt, mert csak arra emlékszik, hogy aznap este együtt iszogatott a papájával. Később azonban változtatott a vallomásán és azt állította, hogy épp elment alkoholt vásárolni, amikor valaki végzett a kocsiban lévő nagyapjával.

A tanúvallomások, a halottszemléről készült jegyzőkönyv, a szemlén készült jegyzőkönyv, kamerafelvételek, a rendőri jelentések és egy eldobott cigarettacsikken, talált DNS nyom azonban azt támasztják alá, hogy a tudatzavarban szenvedő férfi követte el a gyilkosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik