Belföld

Gyakornoki programot indít a 24.hu!

24.hu
24.hu
Első alkalommal indít saját gyakornoki programot a 24.hu. Célunk az, hogy pályázatunkon olyan fiatal kollégákat találjunk, akik később sikeresen integrálódhatnak az ország egyik legnagyobb hírsite-jának szerkesztőségébe. Minden rovatunk nyitott a programban, azaz a gazdaság, a kultúra, a politika, a sport, a techvilág, a tudomány, a szórakozás, a videózás iránt érdeklődőket egyaránt várjuk. Mutatjuk a részleteket.

Kik vehetnek részt a pályázaton?

Pályázhat minden olyan 30 éven aluli személy, aki korábban volt felsőoktatási intézmény hallgatója vagy jelenleg (esetleg szeptembertől) valamelyik felsőoktatási intézmény hallgatója.

Mit kell tartalmaznia a pályázatnak?

A csomagban ott kell lennie a jelölt önéletrajzának, a felsőoktatási intézmény egykori vagy jelenlegi látogatását igazoló dokumentumnak, továbbá három pályamunkának. Írott szövegek esetében legalább egy szabadon választott témában és alannyal készült interjút (maximum 10 ezer karakter), egy szabadon választott eseményről készült hírösszefoglalót (maximum 2000 karakter), valamint egy szabadon választott szöveget (riport, tudósítás, publicisztika, bármi egyéb maximum 7500 karakterben) várunk. Videós anyagnál egyetlen pályaművet kell benyújtani: egy tetszőleges témában forgatott, maximum 10 perces anyagot. (A pályázatban küldhető további három, korábban bármilyen platformon megjelent, a jelölt közreműködésével készült videó). Fontos, hogy a szöveges pályaműveket jeligével kell ellátni.

Hova és mikor kell küldeni a pályamunkákat?

A pályázatot a gyakornok@24.hu e-mail címre kell küldeni. A pályázat beküldésének határideje: szeptember 15.

Hogyan döntünk?

A zsűri a jeligével ellátott pályázatok közül legfeljebb tízet választ ki, a kiválasztott pályázókkal szóban is beszélgetünk, és e két kör alapján választunk legfeljebb négy jelöltet. A programba bekerülőknek vállalniuk kell, hogy a három hónapos időszakban legalább heti 12 órát a szerkesztőségben töltenek. A zsűri tagjai: Benke Ágnes, Bita Dániel, Katz Dávid, Nagy József, Pető Péter.

Mit ajánlunk?

A három hónapos program teljes időtartamában mentor segíti a kiválasztott jelöltek munkáját, fejlődését. A mentorok személye attól függ, hogy a kiválasztottak érdeklődése melyik rovat felé vezeti őket. A gyakornokok ösztöndíjat kapnak, aminek összege legalább havi 100 ezer forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik