Belföld

Korzikáig menekült a rendőrök elől a szlovák-magyar pár

Getty Images
Getty Images

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság adott ki elfogatóparancsot V. Kulin és M. Sándorné ellen a gondozásukra bízott gyermekkel szemben elkövetett szexuális erőszak bűntette, illetve kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt, írja a police.hu.

A közlemény szerint a hatóságok számára 2021 márciusától mindketten elérhetetlenné váltak, a felkutatásukra tett intézkedések nem vezettek eredményre. Mivel információ volt arról, hogy az élettársak külföldön próbálnak a hatóságok elől elrejtőzni, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki velük szemben.

A Készenléti Rendőrség Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a szlovák társszervekkel együttműködve megállapította, hogy a férfi és a nő Korzikán tartózkodhat, ezért az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) elnevezésű nemzetközi együttműködés keretein belül felvette a kapcsolatot a Francia Központi Célkörözési Egységgel, akikkel közösen együttműködve sikerült megállapítani, hogy a Franciaországhoz tartozó Korzika fővárosában, Ajaccioban tartózkodnak.

V. Kulint és M. Sándornét a korzikai szakegység munkatársai 2021. augusztus 5-én reggel elfogták. Kiadatásukról a későbbiekben döntenek a francia hatóságok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik