Közélet

Privát VIP-felvezetést adtak egy autósnak a Forma-1-en: rendőrök vitték el a polgárőröket

A hétvégi Forma-1-es magyar nagydíj előtt a rendőrség igazoltatott, majd előállított két, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség (PMPSZ) kötelékébe tartozó polgárőrt, akik egy magánszemélyt próbáltak soron kívül bejuttatni a mogyoródi verseny helyszínére.

Helyreigazítás

Cikkünkben hibásan állítottuk, hogy az autót megkülönböztetett jelzést használva vezették fel, ezzel szemben a valóság az, hogy a rendőrség vizsgálják, hogy pontosan milyen jelzést használtak a motoros polgárőrök.

A 24.hu információi szerint a motoros polgárőrök megkülönböztetett jelzést használva a VIP-vendégek számára fenntartott sávban vezették fel a magánszemély gépkocsiját, hogy az elkerülhesse a torlódást.

A rendőrség az ügy részleteiről nem adott tájékoztatást. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya annyit közölt, hogy a polgárőrök ügyében „közfeladati helyzettel visszaélés bűntettének” gyanúja miatt nyomozást rendeltek el.

Frissítés: megszüntették a nyomozást

Az ügyben eljáró Komárom megyei rendőrök tudatták lapunkkal, hogy azóta megszüntették a nyomozást.

Megkerestük a Pest megyei polgárőröket is, hogy kit kísértek a motorosok, és milyen megbízás alapján végezték a feladatot, a Bilicsics Péter elnök által vezetett szövetség azonban egyelőre nem reagált a kérdésekre.

Az Országos Polgárőr Szövetség ugyanakkor megerősítette információinkat. A szövetség központi sajtóosztálya szerint már nem csak a rendőrség, hanem az OPSZ is elkezdte a vizsgálatot a pontos tényállás és a felelősség megállapítása érdekében. Azt, hogy ki ült az autóban, az OPSZ sem árulta el. Állításuk szerint a vizsgálat eredményéről a későbbiekben tájékoztatják a közvéleményt.

A polgárőrségnek országszerte vannak motoros egységei. A szervezet működését szabályozó törvény azonban természetesen ezeknek sem ad felhatalmazást privát VIP-szolgáltatások végzésére.

Kapcsolódó
Nem nyomoznak a Forma1-en privát VIP-felvezetést adó polgárőr-motorosok ellen
A polgárőrség országos vezetése viszont belső vizsgálatot indított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik