Belföld

Megúszhatja a börtönt a feleségét megfojtó pécsváradi férfi

police.hu
police.hu

Emberölés miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség azzal a 68 éves férfival szemben, aki tavaly júniusban megfojtotta feleségét Pécsváradon.

Kutas Tamás, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetést, de az elkészült szakértői vélemény szerint kóros elmeállapotú, ezért nem büntethető.

A férfi szellemi leépülésben szenvedett a rendszeresen alkoholfogyasztása miatt. Az alkoholizmusa is hozzájárult paranoid, féltékenységi gondolatainak megjelenéséhez.

A felesége többször is hosszabb ideig volt távol, mert gondozóként dolgozott külföldön. A férfi úgy vélte, hogy felesége elhidegült tőle, valamint azt feltételezte, hogy az asszony meg akarja őt mérgezni. Mindezeknek a feltételezéseknek azonban nem volt semmilyen valóság alapja.

A férfi tavaly júniusban összeveszett a feleségével, majd nekiesett. Megragadta a földre került neje nyakát, majd addig szorította, míg az eszméletét nem vesztette. A kiérkező mentősöknek azonban sikerült újraéleszteniük a nőt, majd életveszélyes állapotban kórházba szállították. A nő azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap meghalt.

A férfi beszámítási képessége kizárt, így a Büntető Törvénykönyv rendelkezése miatt nem büntethető. Azonban tartani kell tőle, hogy hasonló cselekményt fog elkövetni, ezért az ügyészség kényszergyógykezelésére tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik