Mészáros János / MTI
Belföld koronavírus

Újabb részletek derültek ki a kormány új oltási akciójáról

Megjelentek a Gulyás Gergely által korábban bejelentett új oltási akció részletei a Magyar Közlönyben, szúrta ki a Népszava. Az akció keretében a háziorvosok akár személyesen is felkeresik majd azokat, akik 60 évnél idősebbek és még nem oltatták be magukat. Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában jelezte, hogy a terv szerint elbeszélgetnek majd az érintett idősekkel, megpróbálják meggyőzni őket, hogy oltassák be magukat.

A péntek este megjelent kormányrendelet szerint a háziorvosok önkéntes orvosok és orvostanhallgatók közreműködésével kereshetik meg augusztus elsejétől a közelükben élő oltatlan időseket, azzal a céllal, hogy felajánlják az oltást.

Az orvostanhallgatók kirendelhetők a feladatra, munkájukért pedig díjazást is kapnak. Orvosi felügyelet mellett az oltások beadására is jogosultak lesznek.

A még oltatlan idősekről a belügyminiszter és az érintett háziorvos heti tájékoztatást kap majd, az önkéntes orvosoknak a kormányhivataloknál kell regisztrálni, ezt követően jelölik ki azt a háziorvost, akinek munkáját segíthetik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!