Belföld

Karácsony pártja megszünteti Orbán Ráhel kedvenc ügynökségét, ha kormányra kerül

Amennyiben a választók úgy döntenek, hogy az ellenzéket és Karácsony Gergely miniszterelnökségét támogatják, akkor az első intézkedések között lesz, hogy a Magyar Divat & Design Ügynökséget bezárjuk

– ígérte a Párbeszéd Magyarország parlamenti képviselője, Kocsis-Cake Olivió vasárnapi sajtótájékoztatóján az ügynökség budai székháza előtt.

Kocsis-Cake Olivió szerint az Orbán Ráhel egykori csoporttársa által vezetett, és a Magyar Turisztikai Ügynökség szárnyai alatt működő szervezetet nem a magyar valóságra tervezték, szerinte az országnak egy olyan ügynökségre van szüksége, amely nem a felső 1 százalékot szolgálja ki, hanem a szegénységet próbálja meg felszámolni.

A divatügynökség az alapítása óta évente egyre nagyobb támogatást kap az államtól. Az ügynökség jelenleg  2,3 milliárd forint közpénzből tartja fenn magát, de összességében már 15 milliárd forintos keret felett diszponál.

A Gér Mihály önkormányzati képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatót egy demonstratív képkiállítással kötötték össze. A  villa kerítésére olyan képeket helyeztek, amely a magyarországi mélyszegénységet mutatja be. Kocsis-Cake ígérete szerint az ügynökség beszüntetése után a működésére szánt pénzt a mélyszegénység elleni közdelemre költik.

Gér Mihály, albertirsai képviselő, aki egy gödöllői gyermekotthonban pszichológus, napi szinten járja a környéket. A képek az ő  helybéli tapasztalatait ábrázolják, minden helyszínt és az ott élőket személyesen ismer. A fotókat is napi munkája során készítette, amikor adományokat visz az ott élőknek, vagy éppenséggel házaik alapvető javításában segédkezik. Legutóbb pedig Albertirsát és Monort járta be (videó), hogy segítsen az ott élőknek az oltási regisztrációban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik