Belföld

Tényleges életfogytiglant kapott a 2011-es tatabányai gyilkos

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a férfit, aki tíz évvel ezelőtt megfojtott egy férfit Tatabányán, majd kirabolta a cinkostársaival. Az egyik bűntársa 18, a másik pedig 5 év fegyházbüntetést kapott.

A két férfi és egy nő azért jelent meg a tatabányai férfi házánál, hogy akár erőszakkal is elvegyék tőle az értékeit. A nő és az egyik férfi bement az áldozat házába, míg a másik férfi pedig a ház előtt figyelt, hogy biztosítsa a terepet.

A nő értékek után kutatott, de a házban lakó férfi meghallotta ezt és felszólította a behatolókat, hogy hagyják őt, és segítségért kiáltott. A szobában lévő férfi erre megütötte, és miközben a nő lefogta a férfi kezeit, két kézzel megfojtotta. Ezt követően berendezték a helyszínt úgy, mintha a férfi az ágyban aludna, és elhagyták a lakást, ahonnan végül nem vittek el semmit. A ház előtt figyelő férfi nem tudta, hogy társai megölték a lakásban élő férfit.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádirata alapján a bíróság tényleges  életfogytiglanra ítélte az áldozatot megfojtó férfit, és 10 évre eltiltotta a közügyektől. A nő 18 év fegyházat kapott, a ház előtt figyelő férfit pedig öt év fegyházra ítélték rablás kísérlete miatt.

Az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a védők, valamint két vádlott fellebbezett az ítélet ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik