Belföld

A Mészáros-birodalom péksége szállít kiflit Hernádi Zsolt közpénzből is épült luxusszállodájába

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Vál-Völgye Pékség szállítja a péksüteményeket a Hernádi Zsolt Mol-vezérhez köthető Grand Hotel Esztergomba – vette észre az Mfor. A pékség a Facebook-oldalán számolt be erről, és mint fogalmaztak, „a vendégek ma már joggal várják el, hogy az étkezéseknél is meglegyen a »HŰHA« élmény”.

A Grand Hotel Esztergom tulajdonosa a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft., amely 2,8 milliárd forintos támogatást kapott a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kezelt Kisfaludy-pályázat keretében. A kft. a Solva Magántőkealaphoz tartozik, amelyet a Hernádi Zsolt többségi érdekeltségében álló Gran Private Equity Zrt. kezel.

Az alcsútdobozi Vál-Völgye Pékség Kft. többségi tulajdonosa a Búzakalász 66 Kft. – ez utóbbi a Mészáros-birodalom többi mezőgazdasági érdekeltségével együtt a Talentis Agro Zrt. alá tartozik. Ebben 99, 42 százalékos tulajdonos Mészáros Lőrinc, de a 0,48 százalékos tulajdonrészt birtokló Talentis Group is őt takarja, hiszen ő az egyetlen részvényese.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik