Belföld

Fekete-Győr András elmagyarázta, miért gyávázta le Orbán Viktort

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A Momentum elnöke szerint ciki Európában homofóbnak lenni.

Orbán Viktor szerdán nem ment el Strasbourgba a melegellenes pedofiltörvényről szóló EP-vitára (helyette inkább egy VIII. kerületi újságoshoz látogatott el), amire Fekete-Győr András Facebook-oldalán egyetlen szóval reagált. „Gyáva”.

Bár az üzenet egyértelmű volt, a Momentum elnöke, miniszterelnök-jelöltje a Blikknek részletesen elmagyarázta, azért gyávázta le Orbán Viktort, mert – szerinte – megfutamodott. Múlt héten hét uniós ország vezetőivel találkozott, tapasztalata szerint

ciki Európában homofóbnak lenni,

még cikibb, ha egy kormány hoz hátrányosan megkülönböztető törvényt. Miután az EU-csúcson „Orbánt felperzselték”, gyáván megfutamodott az EP-vita elől, „nehogy ismét megszégyenüljön” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Orbán a Facebookon reagált arra, hogy a holland miniszterelnök szerint térdre kell kényszeríteni Magyarországot
Térdre kell kényszeríteni Magyarországot. Többek közt erről is beszélt Mark Rutte holland miniszterelnök az uniós csúcstalálkozóra érkezve, amikor a

Fekete-Győr András szerint alapelvárás, hogy egy uniós ország vezetője tegyen eleget az Európai Parlament meghívásának, főleg akkor, ha olyan törvényt hoz, amit „egész Európa elítél”, de

Orbán nem nyugati politikus, hanem egy keleti despota, aki csak a saját propagandamédiája előtt meri felvállalni homofób nézeteit.

A Momentum politikusa nem tart attól, hogy Mészáros Lőrinc után Orbán Viktor is beperli a kijelentése miatt, minden szavát vállalja.

Kapcsolódó
Nyilvános bocsánatkérést vár Mészáros Lőrinc Fekete-Győr Andrástól
A tárgyalást azonban zárt ajtók mögött folytatná le a felcsúti milliárdos.

A lapnak Fekete-Győr szociológiai kutatásokra hivatkozva azt is  mondta, hogy Magyarországon 400-500 ezer meleg ember lehet, így a családtagokkal, rokonokkal együtt akár egymillió embert is érinthet közvetetten a Fidesz homofób törvénye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik