Belföld

Nem vállalta a hazugságvizsgálatot a dunai olajszennyezéssel gyanúsított tököli férfi

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Nem vállalta a hazugságvizsgálatot az az 59 éves tököli férfi, akit természetkárosítás miatt hallgattak ki gyanúsítottként a a szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében.

V. József a szakértői véleménnyel alátámasztott gyanúsítotti kihallgatásán nem tett vallomást, és a poligráfos, műszeres vizsgálatot sem vállalta. A gyanúsított szabadlábon védekezhet a büntetőeljárásban.

Mint ismert, több ezer liternyi olajos szennyező anyag került tavaly decemberben Szigetszentmiklós csapadékvíz-gyűjtőjébe. Dócs András, a BRFK Nyomozó Főosztályának vezetője júniusban  azt mondta, hogy a Határ út és a Gyári út kereszteződésénél lévő csapadékátemelő rendszernél is hasonló olajszennyeződés történt, amely megegyezett a korábbival.

Elmondása szerint nyílt vízre nem jutott ki a szennyeződés, mert azt felfogta a nádas és a tőzegláp. Körülbelül 1800 négyzetméteren szennyeződött a terület, és körülbelül 1500 tőzegpáfrány pusztult el. A szakemberek 6700 liter, olajjal szennyezett vizet és 200 tonna szennyezett talajt távolítottak el, a védekezés költsége pedig meghaladta a százmilliót. A BRFK visszavonta a korábban kitűzött nyomravezetői díjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik