Belföld

Tévedésből mást vert eszméletlenre a brigádszervező

Három és fél év börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki tévedésből más embert vert eszméletlenre. Az elkövető építkezési munkához akart brigádot szervezni 2019 márciusában, ezért egy barátjával elment az egyik ismerőséhez, akinél a sértett és egy másik férfi is lakott.

Amikor megérkeztek, a későbbi áldozat nem volt otthon, így a szervező  a másik két férfinak ajánlotta fel a munkalehetőséget. Mivel a megkérdezettek kevesellték az órabért, nem fogadták el az ajánlatot.

Távozását megelőzően a terhelt éles szóváltásba keveredett az ismerősénél élő férfival, aki egy fadarabot vett a kezébe és azzal sietett a vádlott után. Ekkor a brigádot szervező férfi a barátjával elhajtott a helyszínről, majd néhány órával később két ismeretlen férfit vett föl a kocsijába, akikkel visszahajtottak a konfliktus helyszínére.

Időközben a sértett is hazaért és a házigazdával együtt indult kaput nyitni. Amikor a kapu kitárult, a vádlott félrelökte az ismerősét és megütötte a sértettet, mivel összetévesztette őt azzal a férfival, akivel korábban vitába keveredett. Az ütéstől a sértett elesett, a fejét beverte a betonba és rövid időre elvesztette az eszméletét.

Ekkor az elkövető és társai elhajtottak a helyszínről, a sérülthöz  pedig mentőt hívtak. A bántalmazott férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és közvetetten életveszélyes állapotba került. A bíróság három és fél év börtönre ítélte az elkövetőt. A vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik