Belföld

Életveszélyesen megfenyegette a bírókat és az ügyészt egy nő, letartóztatták

Letartóztatta a Debreceni Járásbíróság azt a Csongrád-Csanád megyei nőt, aki életveszélyesen megfenyegette az ügyeiben eljáró bírókat és az ügyészt. A nő ellen zaklatás, testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság és rongálás vétsége miatt is büntetőeljárás folyt, amelyekben a bíróság többek között végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A nő az ügydöntő határozatok kihirdetését követően, tavaly áprilistól internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül fenyegető és zaklató jellegű üzeneteket küldött az ügyében eljáró bíróknak.

A szöveges és hangüzenetekben trágár módon szidalmazta a hivatalos személyeket, közölte, hogy bármikor megtalálja őket, mindent tud a magánéletükről, – ezt nyomatékosítva konkrét adatokat is megjelölt – és a bírókat valamint családjukat több alkalommal megöléssel fenyegette.

A bíróknak megküldött üzenetekben a nő a vádiratot, illetve más ügyészségi iratot kiadmányozó ügyészt is szidalmazott, valamint azt üzente neki, hogy vér fog folyni, mindenki meg fog bűnhődni, és innentől nem érdekli az ügyész élete.

A nő ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban zaklatás és becsületsértés miatt, amely ügyben tavaly december óta bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt áll. A nyomozó ügyészség most június 25-én elrendelte a nő őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki három rendbeli, hivatalos személy sérelmére, hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben erőszakos büntetendő cselekmény elkövetésével fenyegetve megvalósított zaklatás és becsületsértés vétsége miatt.

A gyanúsított elismerte a terhére rótt bűncselekményeket. A Debreceni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte az elkövető letartóztatását. A végzés ellen jogorvoslattal nem éltek, ezért az véglegessé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik