Belföld

Nápolyi randevú: ma Olaszországban találkozott a NER kedvelt repülője és jachtja

Az idei üdülési szezon sem múlik el anélkül, hogy a Mészáros Lőrinc által is gyakran használt, OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép találkozzon a Földközi-tengeren hajózó, 42 méter hosszú tengeri jachttal, a Lady Mrd-vel, amelyen már megfordult a magyar gazdasági és politikai elit számos tagja.

A két luxusjármű az elmúlt években rendszeresen keresztezte egymás útját. A Bombardier Global 6000 gyakorta repült Budapestről olyan kikötők közelébe, ahol a háromemeletes jacht várakozott.

A 24.hu egy éve, 2020 júniusában számolt be arról, hogy a repülő a koronavírus első hulláma után Rijekába vitt egy kisebb csoportot a hajóhoz. Majd augusztusban szintén a Bombardier járt Splitben, amikor Szijjártó Péter külügyminisztert és családját lefotózták a luxusjacht fedélzetén. A gép érkezése idején a hajó a város kikötőjében horgonyzott.

A sok dokumentált találkozó után a tulajdonosok igyekeztek megnehezíteni a sajtó dolgát, és a nyilvános radaroldalakon letiltották a repülő nyomon követését. Ez azonban csak részben sikerült. A 24.hu írta meg, hogy a több mint tízmilliárdot érő Bombardier idén Mészáros Lőrincet és új párját, Várkonyi Andreát vitte távolabbi célpontok felé. Lényegében a márciusi, több napos dubaji tartózkodásuk után vált nyilvánossá, hogy a közös utazásnak „magánéleti vonatkozásai” is vannak.

Tavaly egyébként arról is felröppentek hírek, hogy a hivatalosan máltai tulajdonban lévő hajót eladják. A 2015-ben Olaszországban épített Benetti Crystal 140-est 16,9 millió eurórért, vagyis körülbelül 6 milliárd forintért hirdették. A jelek szerint azonban a hirdetések után sem szűnt meg a magyar kapcsolat.

A két jármű ugyanis csütörtökön ismét „találkozott”.

A Bombardier rövid franciaországi tartózkodás után Nizzából repült az olaszországi Nápolyba, ahol a hajó már napok óta a nyílt vízen várakozott. A Lady MRD a gép landolását követő percekben felhúzta a horgonyt, és a parti kamerák képe szerint behajózott a kikötőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik