Nagyvilág

Itt a nyár, Mészáros Lőrinc kedvelt magánrepülője megint utasokat vitt az adriai luxusjachtra

Horvátországban újra erőre kapott a koronavírus, ezért a kormány csütörtökön ismét beutazási szigorításokat léptetett életbe. Ez azonban a magyar állampolgárokat nem érinti, továbbra is szabadon beléphetnek az országba.

Péntek délután a Mészáros Lőrinc által használt OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép is Horvátország felé vette az irányt. A 17 milliárd forint értékűre saccolt Bombardier magángéppel (amellyel Orbán Viktor is utazott már a fehérvári futballcsapat idegenbeli mérkőzésére) az elmúlt hónapokban nem repültek, többnyire Ausztriában állomásozott, most azonban hosszabb szünet után Ferihegyről Rijekába ment.

A gép landolása után egy órán belül egy kisbusz érkezett a rijekai kikötőben parkoló Lady Mrd nevű luxusjachthoz, amelyet korábban szintén igénybe vett már a Mészáros család (és Mészáros üzlettársa, Szijj László is). A kikötői kamera felvételei szerint három nő szállt fel a fedélzetre, akiket a képről nem lehet egyértelműen azonosítani, de akiket ismerősként, puszival köszöntött a személyzet. A jacht röviddel az utasok érkezése után útnak indult, és hétfőre Split érintésével Brac szigetéhez ért, amint az a marinetraffic.com oldalon nyomon követhető.

Ha családi, baráti esemény körvonalazódik is, nem csoda, hogy Mészáros Lőrinc nem volt jelen a pénteki érkezéskor: szombaton futballcsapata meccsén vett részt Felcsúton. Ő adta át a csapat tagjainak az érmeket, miután a klub harmadik lett az NB I-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik