Belföld

12 évet kapott a családot kikötöző, gyermeket megkínzó tatai rabló

Tizenkét év fegyházra ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a férfit, aki társaival egy betörés során egy gyermeket is megkínzott azért, hogy a szülőket rábírja az értéktárgyaik átadására

Az elkövető és négy ismeretlenül maradt társa 2017 március 27-én, hajnali két órakor símaszkban és sötét ruhában az ablakon behatolt egy tatai ház hálószobájába, majd az ott lévő férfit, nőt és két gyermeket megkötözte.

Az egyik támadó a nőtől céges iratok és a házban lévő pénz átadását követelte, miközben azzal fenyegette meg, hogy bántalmazni fogja. Az egyik férfi többször is megütötte ököllel a családfőt, s a gyermekei megölésével fenyegette, miközben az értékek átadását követelte.

Ugyanez a férfi az egyik gyermek ujját késsel szurkálta, hogy rávegye a férfit az értékei átadására. Végül az elkövetők egy alagsori szobába zárták a családot, ezt megelőzően pedig az ajtó belső kilincsét eltávolították, ezután a lakás helyiségeit átkutatták, majd ékszereket, forint, euró és angol font készpénzt, nagy értékű órákat tulajdonítottak el több, mint hétmillió forint értékben.

A Tatabányai Törvényszék az elkövetővel szemben 12 fegyházbüntetést szabott ki. Az ítélet nem jogerős: az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, az elkövető és védője pedig fellebbezett a döntés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik