Belföld

Karácsony: Budapest szeretettel várja Ferenc pápát

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Budapest tisztelettel és szeretettel várja Ferenc pápát – írta Karácsony Gergely kedden Facebook-oldalán. A főpolgármester a posztban a pápa szavait idézte:

Nagybetűs politikának nevezem azt, amely szolgálat, amely új utakat nyit meg az emberek önszerveződési és önkifejezési lehetőségei terén. Ez a fajta politika nemcsak az emberekért, hanem az emberekkel együtt is tevékenykedik, közösségeikben és értékeikben gyökerezik.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak háromórás tartózkodást tervez hazánkban. Bencsik úgy vélekedett, „Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak”.

Lengyel sajtóértesülések szerint ugyanis azért nem találkozik Ferenc pápa Orbán Viktorral vagy Áder Jánossal a rövid budapesti látogatása során, mert nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája, és nem azért, mert kevés az ideje. Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezik Budapestre szeptember 12-én, de nem elégedett azzal, ahogy a magyar kormányfő és a magyar katolikus püspökök a menekültekkel bánnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik