Belföld

Bencsik András: Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak három órás tartózkodást tervez hazánkban – mondta Bencsik András a Hír TV Sajtóklub című műsorában a Népszava tudósítása szerint.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lengyel sajtóértesülések szerint azért nem találkozik Ferenc pápa Orbán Viktorral vagy Áder Jánossal a rövid budapesti látogatása során, mert nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája és nem azért, mert kevés az ideje. Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezik Budapestre szeptember 12-én, de nem elégedett azzal, ahogy a magyar kormányfő és a magyar katolikus püspökök a menekültekkel bánnak.

A Demokrata főszerkesztője ezzel kapcsolatban a műsorban arról beszélt, hogy ha Ferenc pápa „úgy véli, hogy Orbán Viktor és Áder János hibát követett el azzal, hogy nem ereszti be a muszlim embertömegeket, és ezt ő véteknek ítéli meg, ez az ő szuverén döntése”.

Bencsik szerint figyelmeztetnie kell a pápát, hogy „Jézus Krisztus e tekintetben félreérthetetlen útmutatást adott, amikor azt mondta: ha a Szentatya szeretne majd odafönt, amikor eljön az ideje, megbocsátást nyerni a Mindenhatótól, akkor ennek az lesz a feltétele, hogy ő is meg tud-e bocsátani”.

E percben Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak

– vélekedett Bencsik, aki, mint mondta, imádkozik azért, hogy XVI. Benedek (akire „eredeti pápaként” hivatkozott”), megpróbálja megvilágosítani őt arról, mi a felelőssége és kötelessége a keresztény világ vezetőjeként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik