Belföld

Másodfokon is elítélték, be kell vonulnia a fegyházba a magyar laposföld-mozgalom apostolának

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Székely Sándort másodfokon is elmarasztalta a bíróság. Hat évet kapott kábítószer-birtoklás és lopás miatt. Korábban lapunknak elmondta: a börtönben majd ismeretterjesztő könyvet ír, hogy kifejtse nézeteit.

Székely Sándort, aki évekig népszerűsítette hazánkban a laposföld-elméletet, 2016-ban kábítószer birtoklása miatt vette őrizetbe a rendőrség. A feltalálóként is ismert vállalkozó pincéjében a rajta ütő rendőrök csaknem 400 tő marihuánát, egy vödörben több kilogramm száraz növényt, egy ládában pedig közel három kiló növényi gumót találtak. A 24.hu-nak adott egyik interjúban elmesélte azt is, hogyan segítette a fű az egyedi gondolatokhoz.

Kapcsolódó
A fény úgy jön felénk, mint az ökörhugyozás
Székely Sándor, a kábítószer miatt fegyházra ítélt vezető laposföldes elmondta nekünk, hogyan lett belőle konteóhívő. Portré.

A Budapest Környéki Törvényszék lapunkkal közölte: csütörtöki ülésén a Gödöllői Járásbíróság tavalyi ítéletét lényegében helyben hagyta a bíróság, vagyis a vádlottat bűnösnek mondta ki kábítószer birtoklásának és lopásnak a bűntettében, ezért hat év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet jogerős, vagyis Székelynek be kell vonulnia a fegyházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik