Belföld

Korrupcióval gyanúsítottak meg három rendőrt – videó

police.hu
police.hu

Előnyért elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség három rendőr és egy vállalkozó ellen. Az összehangolt akció során mindannyiukat előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy valamennyi gyanúsított és védője panaszt jelentett be a gyanúsítással szemben.

Két rendőr és a vállalkozó megtagadta a vallomást, utóbbi azt mondta, hogy nem követett el bűncselekményt. A harmadik rendőr szintén tagadta a bűncselekmény elkövetését és érdemi védekezést terjesztett elő

– mondta Kovács.

A gyanúsítás lényege szerint egy Hajdú-Bihar megyei mezőgazdasági vállalkozó márciusban azzal kereste meg a rendőr ismerősét, hogy teherautóval a közlekedési szabályok megsértésével, – a gépjármű leengedett oldalfalai mellett – nagy mennyiségű takarmány körbálát kíván a tanyájára szállíttatni.

Ennek során a férfi azt kérte a rendőrtől, hogy szolgálati helyzetéből eredően nyújtson segítséget abban, hogy a szállítás során a rendőrkapitányság közlekedési járőrei a szállító gépjárművet ne vonják közúti ellenőrzés alá és ne szabjanak ki szankciót vele szemben az elkövetett közlekedési szabálysértés miatt.

A megkeresett rendőr főtörzsőrmester erre ígéretet tett, és cserébe jogtalan előnyként azt kérte, hogy a férfi biztosítsa számára az egyik tehergépjárművének használatát, amivel tíz köbméter földet kíván fuvarozni. A vállalkozó a kért ellenszolgáltatás nyújtásába beleegyezett.

A főtörzs a szállítás előtt felhívta az aznap szolgálatot ellátó járőröket, akikkel megegyezett abban, hogy a takarmány körbálákat szállító járművet nem vonják ellenőrzés alá. Ezután ismerősét arról biztosította, hogy a szállítást megkezdhetik, mivel a kollégáival megbeszélte, hogy az ügyben nem lesz rendőri intézkedés. A vállalkozó a tehergépkocsi használatát rendőr ismerősének másnap biztosította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik