Belföld

Kikötözte, majd halántékon szúrta az apját egy nyíregyházi fiatal

police.hu
police.hu

Emberölés kísérletével és még további négy bűncselekménnyel vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a 24 éves nyíregyházi férfit és társát, akik a férfi édesapját megkötözték, majd megszurkálták és megpróbálták eltenni láb alól.

A fiú és az édesapja között a viszony megromlott, ugyanis a fiú az apját hibáztatta azért, mert az édesanyja elhagyta a családot. Emiatt többször veszekedtek, különösen akkor, ha szeszes italt fogyasztottak. Többször előfordult, hogy a fiú elverte az édesapját, amiért vele szemben korábban büntetőeljárás is indult.

Az ominózus nap a fiú egy barátjával italozott az egyik nyíregyházi kocsmában, majd este hat órakor közösen mentek haza. Este tíz körül veszekedés alakult ki a fiú és az édesapja között, a fiú az apjára támadt, majd leütötte az apját. Ekkor lépett be a szobába a fiú barátja, majd a családfőt közösen felültették az ágyra, a lábait és karjait egy-egy pulóverrel összekötözték, és eközben a védekezni próbáló apját a fia többször is ököllel megütötte.

police.hu

A fiú magához vette az édesapja 9 cm pengehosszúságú szalonnázó kését, majd a megkötözött apját nagy erővel halántékon szúrta. Az elkövetők tovább verték a férfit, majd ruhadarabokkal meg is akarták fojtani, de ez nem sikerült nekik. Végül elvették az iratait és a mobilját, majd bezárták a lakásba.

Ezt követően Budapestre utaztak, mert Bécsbe akartak menekülni, ugyanis a fiatalabb elkövető már dolgozott ott korábban, és helyismerettel rendelkezett. A családfő bankkártyájával pénzt próbáltak felvenni az egyik automatából, azonban ez nem járt sikerrel. Végül a Keletinél kapták el őket.

Az áldozatnak később sikerült meglazítania a kezeire, illetve a lábaira kötött pulóvereket, kinyitotta az ablakot, és azon kimászva kért segítséget a testvérétől. Az apa fejét ért szúrás életveszélyes volt, fennállt a veszélye, hogy akár meg is halhat, de a szakszerű és gyors orvosi ellátás megmentette az életét. A sérült családfőnek eltört három csigolyája és az arccsontja is, ezek a sérülések 8-10 hét alatt gyógyultak.

Az ügyészség tíz év börtönt kért az emberölés kísérletével, személyi szabadság megsértésével, kifosztással és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással vádolt elkövetőkre arra az estre, ha már az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és nem kérnek tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik