Belföld

A kormány „figyelemfelhívó akciót” indít az oltásellenességgel kapcsolatban

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány az oltásokat népszerűsítő tájékoztató kampányok mellett rövidesen figyelemfelhívó akciót indít az oltásellenességgel kapcsolatban -tájékoztatta Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán közleményben az MTI-t. Mint írják:

Csak az oltásokkal lehet legyőzni a járványt. A vakcinákkal védhetjük az emberéleteket, velük indíthatjuk újra a gazdaságot, és segítségükkel kaphatjuk vissza megszokott életünket. Akik az oltások ellen kampányolnak, ezt az erőfeszítést veszélyeztetik. Ezért arra kérünk minden magyar állampolgárt, hogy ne hallgasson a vakcinaellenes hangokra, minden oltás életet ment. A figyelemfelhívó akciótól azt reméljük, hogy az oltásellenes csoportok felhagynak felelőtlen akcióikkal.

A Demokratikus Koalíció januárban valóban petíciót indított azért, hogy ne lehessen olyan vakcinával oltani Magyarországon, amit nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. Az ellenzék szerint viszont ettől ők még nem oltásellenesek, áprilisban az ellenzéki pártelnökök videóban buzdítottak oltásra. A Publicus Intézet kutatása szerint egyébként az ellenzéki szavazóknál nagyobb az oltási hajlandóság.

Kapcsolódó
„Észre se vettem ezt az oltásellenes szöveget, de most, hogy mondta, tényleg hallottam, hogy a baloldal miatt halnak meg az emberek”
Az a kormányüzenet, miszerint „a baloldal oltásellenes”, kevésbé hatásos a falvakban, mint amilyen a „migránspárti baloldal” szlogen volt pár évvel ezelőtt. Hegyháti riport Baranyából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik