Belföld

A kiszabható maximális büntetést kapta a hatéves unokahúgát kivégző szekszárdi gyilkos

Csaknem 22 év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla, azt az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfit, aki 2019 márciusában szexuális indíttatásból bántalmazta és kivégezte a hatéves unokahúgát.

K. Dániel egy ígérettel elcsalta a kislányt a Séd-patak melletti töltéshez, ahol egy térkővel hatszor fejen ütötte, majd a még lélegző kislányt a patakba húzta, és hazament.

A gyermek halálát a fulladás következtében beállt agybénulás okozta, de a korábbi bántalmazás is a halálához vezetett volna. A kislány eltűnését észlelve a családja értesítette a rendőrséget, és rövid keresés után meg is találták a holttestét a patakban. Amikor a tettes értesült a holttest megtalálásáról, öngyilkosságot kísérelt meg.

A bíróság szerint az elkövető mentális retardációban, magatartászavarban és a tinédzserkori drogfogyasztás miatt kialakult fokozódó személyiségzavarban szenved.

Kapcsolódó
Macskákat fejezett le hatéves unokahúga megölése előtt a szekszárdi gyilkos
A helyiek szerint már két nappal a gyilkosság előtt mondta, hogy meg fog ölni valakit.

Több alkalommal kezelték pszichiátrián, de betegségei a kóros elmeállapot szintjét nem érik el, cselekményét pedig beszámítási képessége teljes birtokában valósította meg. A Szekszárdi Törvényszék halmazati büntetésül húsz év fegyházra ítélte a férfit, a táblabíróság azonban most 21 év 11 hónap fegyházra súlyosbította a kegyetlen fiatal büntetését.

Mivel K. Dániel még csak 19 éves volt a bűncselekmény elkövetésekor, ezért ez volt a legsúlyosabb büntetést, amit a halmazatokkal együtt kaphatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik