Belföld

Macskákat fejezett le hatéves unokahúga megölése előtt a szekszárdi gyilkos

Mint arról korábban beszámoltunk komoly mentális és pszichés problémákkal küzdött az a 19 éves szekszárdi férfi, aki kivégezte a hatéves unokahúgát múlt pénteken. A fiatal férfi egy ígérettel elcsalta a patakhoz az unokahúgát, majd hat fejre mért ütéssel végzett vele. Amikor a fiatalember értesült a holttest megtalálásáról, öngyilkosságot kísérelt meg.

K. Dánielt notórius állatkínzónak ismerték a környéken. A fiú Borsnak nyilatkozó ismerősei szerint a legjámborabb kutyáknak, macskáknak sem kegyelmezett.

„Már két nappal a gyilkosság előtt azt mondta, hogy meg fog ölni valakit. Ezekben a napokban több macskát is lefejezett” – nyilatkozta egy helybéli. De a lap szerint olyan is előfordult, hogy K. Dániel élő kutyát dobott a tűzbe szórakozásból. Máskor pedig a kölykeivel együtt fojtott meg egy macskát.

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája villámgyorsan letartóztatta a férfit a brutális gyilkosság után. Egyúttal azt is elrendelte, hogy a gyanúsítottat később egy hónapra át kell szállítani az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

Az emberölés bűntettének törvényi büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. A gyanúsítottal szemben azonban életfogytig tartó szabadságvesztés nem szabható ki, mivel még nem töltötte be a 20. életévét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik