Belföld

Hadházy Ákos megkezdte 38 napos közmunkája ledolgozását

Ma a szekszárdi Kolping Iskola kertészetében, napszámos beosztásban megkezdem a közérdekű munkát, amit a dudálós véleménynyilvánítás miatt rótt ki rám a pintérség.

– írta Hadházy Ákos. A politikus Facebook-oldalán munkásruhás fényképekkel dokumentálta a parlamenti képviselőséggel párhuzamos új elfoglaltságát.

A független politikust a pénzbüntetés átváltásával összesen 228 óra közmunka ledolgozására kötelezték, amit 38 nap alatt, naponta legalább 6 órában teljesít majd az iskolában. Hadházy eredetileg azt kérte, hogy a járvány miatt leterhelt kórházak valamelyikébe önkénteskedhessen, de ezt nem engedélyezték, a kormányhivatal napszámos munkát jelölt ki számára.

A büntetést ki is fizethettem volna, de semmi kedvem Orbán rendőrségének fizetni

– közölte Hadházy, aki szerint lehet, hogy valóban követett el törvénysértést, amikor a teljesen járványbiztos tiltakozási formát meghirdette.

A bíróság így gondolta, én másként. De a diktatúrába vezető úton mindig eljön egy pont, amikor már olyan törvényeket hoznak, amelyeket muszáj megszegni. Ilyen törvény az, ami a járványra hivatkozva teljesen megtilt minden tiltakozást, nyomásgyakorlást akkor is, ha az semmilyen veszéllyel nem jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik