Belföld europoli

444: Navracsics Tibor Brüsszelben győzködte a bizottságot, hogy adhatnak pénzt az alapítványosított egyetemekre

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Brüsszelben tárgyalt csütörtök délelőtt Navracsics Tibor volt uniós biztos a magyar kormány nevében, írja a 444.hu. Navracsicsnak jó kapcsolatai vannak az EU-ban, mert korábban öt évig volt oktatásért felelős biztos.

Navracsics a lap szerint arról próbálta meggyőzni a bizottságot, hogy az aggályaik ellenére adjanak pénzt a magyar felsőoktatásra a nemrég elfogadott segélycsomagból.

Ez azért lesz nehéz ügy, mert Brüsszel egyre kevésbé szeretne pénzt adni az egyetemekre úgy, hogy az alapítványosítás után nem pontosan tudni, mi fog történni a pénzzel, és ellenőrizni is nehéz lesz.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik