Belföld

Őrizetbe vettek egy debreceni katonát, mert éveken át verte a feleségét

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség testi sértés, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás miatt folytat nyomozást egy szerződéses katona ellen.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az őrizetbe vett férfi nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, és megtagadta a vallomástételt. Az ügyészség letartóztatást indítványozott a férfival szemben, erről holnap dönt a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa.

A nyomozás eddigi adatai szerint a szerződéses katonaként szolgáló férfi hosszú évek óta, – az azóta már nagykorúvá vált gyermekei jelenlétében is – rendszeresen verte a feleségét. Ezen alkalmakkor többnyire a könnyű testi sértés szintjét elérő módon. Különböző módszerekkel támadt feleségére, amikor indulatos volt, így rángatta, lökdöste és fojtogatta.

Vasárnap a férfi kiabálva kérte számon a feleségét a debreceni otthonukban, és egy általa használni kívánt táblagépet követelt tőle. A nő arra hivatkozott, hogy azt ő nem tette el, de segít megkeresni, amire a férje tovább kiabálva, elhúzódóan bántalmazta, az ingatlan udvarán a földre rántotta és több métert húzta a betonon.

A férfi ezt követően a házban különféle konyhafelszerelési eszközöket tört össze és kijelentette, hogy addig fog törni-zúzni, amíg a felesége a kért tabletet oda nem adja neki. Ezután feleségéhez lépett és mosogatószerrel, olajjal, kávékrémporral és kólával öntötte le.

Az elkövető az édesanyja védelmére kelt lányát is bántalmazással fenyegette, arra az esetre, ha beavatkozik a történtekbe. A nő a bántalmazás következtében a nyakán horzsolásos, a könyökén és a combján zúzódásos, valamint a jobb szem környezetének bevérzésében megnyilvánuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik