Belföld koronavírus

Kinyitnak az óvodák és az általános iskolák, írják meg tapasztalataikat!

MTI/Mohai Balázs
MTI/Mohai Balázs

Kedves olvasóink, hat hétig tartó szünet, illetve digitális oktatás után ma újra kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai.

A kormány a felső tagozatok és a középiskolák újranyitását elhalasztotta, a legkisebbeket azonban mától újra várják a köznevelési intézmények. A döntést sok vita előzte meg, tiltakoztak ellene a szakszervezetek, mivel a pedagógusok soron kívüli oltását csak három héttel ezelőtt kezdték el, a teljes védettség kialakulásához pedig ennél több idő kell, és a szülők jó része sem védett még a koronavírussal szemben – nem beszélve a gyerekekről. A kormányzat szerint viszont az újranyitás során az elsők között kell visszaengedni a gyerekeket a közösségbe, a bölcsődéket pedig be sem zárták a járvány harmadik hullámában.

Amint beszámoltunk róla, az iskolalátogatás alól az igazgató adhat felmentést, ha a szülők ezt kérik. Kásler Miklós miniszter rugalmasságot és jogszerűséget kért az intézményvezetőktől.

A 24.hu ezúttal is szeretne a lehető legtöbb közvetlen tapasztalat, információ birtokában beszámolni arról, hogy a különböző intézményekben, különböző településeken hogyan indult újra az oktatás, nevelés, milyen arányban küldték be a szülők a gyerekeket, mit tapasztaltak az iskolavezetés részéről azok, akik ezt nem akarták megtenni, és milyen tapasztalatokat szereztek azok, akiknek a gyermeke mától újra óvodába, iskolába jár. Természetesen kíváncsiak vagyunk az óvodai, iskolai dolgozók, pedagógusok, intézményvezetők tapasztalataira is.

Ezért kérjük olvasóinkat, szülőket, tanárokat egyaránt, hogy írják meg a lehető legrészletesebben tapasztalataikat az óvodák és az iskolák újranyitásáról.

Küldjék levelüket – ahogy korábban is –

a tanevkezdes@24.hu e-mail címre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik