Belföld

Kálmán Olga, Tordai Bence és Berg Dániel feszül egymásnak az első előválasztási vitán

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Berg Dániel, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje a II. és III. kerületben, a hét elején kezdeményezte, hogy Budapest 4. számú választókerületében legyen az első előválasztási vita, számolt be a Momentum pénteki közleményében.

A választókerületben az MSZP-Párbeszéd Tordai Bencét, a Demokratikus Koalíció Kálmán Olgát jelöli. A közlemény szerint előbbi Facebook oldalán, utóbbi privátban jelezte, hogy nyitott a vitára.

A vita lebonyolítására a 2019-es főpolgármesteri vitában is közreműködő Civil Választási Bizottságot kérték fel. Dr. Magyar György ügyvéd, a CVB elnöke a szervezet nevében elfogadta a felkérést. A civilek most felveszik a kapcsolatot a jelöltekkel, hogy egyeztessenek a vita kereteiről és időpontjáról. Várhatóan május közepe és vége között rendezik meg az előválasztási vitát.

Büszke vagyok, hogy kezdeményezésemre az ország első előválasztási vitáját a II. és III. kerület jelöltjei közt fogják tartani. Ezzel kiváló példát mutatunk az ellenzéki együttműködés többi jelöltjének is. 2022-től egy olyan országot szeretnénk felépíteni, amelyben van érdemi vita, vannak észérvek, ahol meghallgatjuk egymást és nem túlkiabálni, hanem meggyőzni akarjuk a másikat

– írta Facebook posztjában Berg Dániel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik