Belföld

Márki-Zay Péter szerint Karácsony Gergelynek vállalnia kellene a miniszterelnök-jelöltséget

Hódmezővásárhely polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában többek között a 2022-es országgyűlési választásokról is beszélt. Márki-Zay Péter szerint nem jó megoldás, ha a pártok egymás között előre leosztják, ki melyik kerületben indul, mert akkor eleve lemondanak a területek egy részéről.

A 2022-es választási siker feltételének az előválasztást tartja. 

Arra a kérdésre, hogy megkeresték-e már, legyen miniszterelnök-jelölt, a polgármester azt válaszolta, hogy rengetegen keresik meg ezzel, de nem pártok.

Az a derék hozzáállás, hogyha mindenki, aki az ország jövője iránt komoly felelősséget érez, és úgy érzi, vagy mások úgy érzik, őbenne van a bizalmuk sokaknak, akkor természetesen egy előválasztáson való részvételre én azt gondolom, hogy felelősen nem lehet nemet mondani

– tette hozzá.

Úgy véli, Karácsony Gergelynek is vállalnia kellene a miniszterelnök-jelöltséget, mert szerinte kiváló jelölt lenne.

Márki-Zay-Péter az Azonnalinak is beszélt a témával kapcsolatban, és a lapnak úgy pontosított, miniszterelnöki ambíciói nincsenek, de – ahogy az ATV-ben is elmondta – akit felkérnek, annak el kell indulnia az előválasztáson. Maga mellett Karácsony Gergelyt, Vona Gábort, Jakab Pétert és Dobrev Klárát is szívesen látná az előválasztási mezőnyben. A legideálisabbnak egy “jobbközép beállítottságú vidéki civil polgármestert” tartana miniszterelnök-jelöltként.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik