Belföld

Hét évet kértek a négygyermekes vaskúti motoros házaspárt halálra gázoló sofőrre

police.hu
police.hu

Halált okozó ittas járművezetés miatt emeltek vádat azzal a 37 éves érsekcsanádi autóssal szemben, aki tavaly októberben halálra gázolt egy négygyermekes vaskúti házaspárt Dusnokon.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy hét év szabadságvesztést, hét év közúti járművezetéstől eltiltást, és hét év közügyektől eltiltást kértek a sofőrre arra az esetre, ha az előkészületi ülésen is beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Az autós az 51-es számú főúton haladt Sükösd felé, amikor átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a két motorossal. A baleset következtében a motorokkal közlekedő 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető férfi nem használt biztonsági övet, így ő nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. A tragédia miatt a motoros férfi fia és a felesége három lánya maradt félárván.

police.hu

Kiderült, hogy ittasan vezette a gépkocsit, aminek a műszaki érvényessége is lejárt. A nyomozás során fény derült arra is, hogy a balesetben elhunyt motorosok szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, azonban a szakértő kimondta, hogy az áldozatok ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés nincs.

police.hu

A letartóztatásban lévő autós beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban. Hét évet kért rá az ügyészség arra az esetre, ha az előkészületi ülésen is mindent bevall, és nem kér tárgyalást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik