Belföld koronavírus

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatainak is nyitnak az iskolák

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI

A hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamai a jelenlegi tervek szerint az általános iskolásokkal együtt térnek vissza a jelenléti munkarendhez, ahogy az már a döntés bejelentésekor is elhangzott

– közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 24.hu megkeresésére, miután arról érdeklődtünk, a hat-, illetve nyolcosztályos gimnáziumok 9. osztály alatti évfolyamai visszatérnek-e a tantermekbe április 19-én.

A tárca Maruzsa Zoltán múlt hét pénteki nyilatkozatára hivatkozott, ám ebben a köznevelési államtitkár nem beszélt a hat- és nyolcosztályos intézményekről, csak általánosságban azt közölte, hogy „a 9-12. évfolyamokon csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás, az 1-8. évfolyamokon és az óvodákban azonban már április 19-én”.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában jelentette be, hogy május 10-én nyitják ki a középiskolákat, mert noha addig április 19-i nyitásról volt szó, szerinte nem érdemes néhány napra – a május eleji érettségi vizsgákig – kinyitni ezeket az intézményeket. Ennek fényében különösen érdekes, ezeknek az évfolyamoknak miért „éri meg” kinyitni erre a két hétre, ha a gimnáziumi osztályoknak nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik