Belföld

Vallott a négygyermekes vaskúti motoros házaspárt halálra gázoló ittas sofőr

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 37 éves érsekcsanádi autóssal szemben, aki tavaly októberben halálra gázolt egy négygyermekes vaskúti házaspárt Dusnokon.  Az autós az 51-es számú főúton haladt Sükösd felé, amikor átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a két motorossal.

A baleset következtében a motorokkal közlekedő 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető férfi nem használt biztonsági övet, így ő is megsérült. A tragédia miatt a motoros férfi fia és a felesége három lánya maradt félárván.

police.hu

A gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt mintavétel céljából előállították. Az igazságügyi vegyészszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta, ezért a férfival szemben halált okozó ittas járművezetés miatt folytatták a büntetőeljárást, amit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya átvett.

Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megkeresésünkre annyit közölt, hogy a halált okozó ittas járművezetéssel gyanúsított autós vallomást tett az ügyben.

police.hu

A nyomozás során kiderült az is, hogy a balesetben elhunyt motorosok szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, azonban a szakértő kimondta, hogy az áldozatok ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés nincs.

A motorosoknak ugyanis nem volt idejük reagálni a szemből érkező járműre, azaz esélyük sem volt elkerülni az ütközést. A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik